søndag den 18. august 2013

Overdådig chokoladelagkage


Denne kage er sindssygt lækker og INGEN vil fatte mistanke om, at den hverken indeholder korn, mejeriprodukter eller hvidt sukker. Perfekt til en særlig lejlighed :-)
Denne opskrift er hvad jeg vil kalde paleo'ish, da der bl.a. bruges daddelsirup i opskriften. 
Daddelsirup laves ved at koge dadler, eller saften af disse, ind. Daddelsirup indeholder en lang række mineraler bl.a. magnesium og calcium og er hvad jeg vil betegne som et 'sundere sødemiddel' sammenlignet med almindeligt hvidt sukker - men daddelsirup er stadig sukker så brug det moderat.

Jeg laver normalt kagen med 2 bunde: bund-creme-bær-bund-creme-pynt

Til 1 bund
150g daddelsirup - mindre sirup og i stedet kokosmælk kan bruges
4 æg
35g kokosfibre
25g kakaopulver
50g kakaosmør
1 knsp. havsalt

Sirup og æg piskes sammen. 
Tilsæt de tørre ingredienser og rør sammen. 
Smelt kakaosmørret og rør i dejen. 
Dejen hældes i en bagepapirsbeklædt form (på størrelse med en springform) og bages i en forvarmet ovn på 180C. Bagetid 20-25min.

Creme til en kage med 2 bunde
3 ds. kokosmælk á 400ml (kun den faste del)
50g kakaosmør
200g mørk chokolade (92%)
2 tsk. vanillepulver
Smag til med daddelsirup

Dåserne med kokosmælk har stået på køl og er dermed blevet delt i 'kokosvand' og 'kokosfedt'. Åbn dåserne og skrab kokosfedtet ud i en gryde. Gem 'kokosvandet' til anden madlavning. 
Kokosfedt og kakaosmør smeltes over lav-middel varme (massen på ikke koge). Når komponenterne er smeltede sammen og er tilpas varm tages gryden af varmen og chokoladen smeltes i 'mælken' under omrøring til en fed og fløjlsblød creme. Tilsæt vanillepulver og smag til daddelsirup. 
Stil cremen på køl i 4+ timer, hvor den tykner. Pisk cremen igennem inden brug - cremen er smørbar direkte fra køleren.

200g bær (fx hindbær)
Pynt - fx frysetørrede hindbær og finthakkede pistacienødder

Kagen samles som nævnt: bund-creme-bær-bund-creme (på toppen og siderne af kagen) -pynt.
Kagen må gerne trække et par timer og skal under alle omstændigheder stå på køl, hvis den ikke skal spises med det samme.

Indkøb
Daddelsirup fra Viivaa
Kokosfibre fra Viivaa
Kakaopulver fra Viivaa
Kakaosmør fra Viivaa 
Kokosmælk fra Viivaa 
Vivani 92% chokolade fra Viivaa
Vanillepulver fra Viivaa

-Indlægget indeholder affiliatelinks-

7 kommentarer:

 1. Jeg syntes der er nogle mængder der er lidt udefinerbare. 3 ds. kokosmælk? Er det små eller store dåser? 2 plader chokolade? Hvor store er de plader? Ellers glæder jeg mig til at prøve opskriften, men mangler lige de få detaljer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jens,
   Gode pointer - det retter jeg lige!
   3 ds. kokosmælk á 400ml - vær obs på, at det kun er den fede del, der skal bruges.
   2 plader chokolade á 100g.
   God fornøjelse :-)

   Slet
 2. Tænke om jeg kan lave cremen om aftenen og så lave resten af kagen næste dag? Eller er det for lang tid at lade cremen stå hele natten og formiddagen?

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har haft cremen stående natten over uden problemer, men så skal man huske, at den skal tages ud lidt før den skal bruges (dog ikke for længe), for at blive blødere. Det er en balance; for den kan også blive for blød og smelte selvfølgelig. Det bør kunne lade sig gøre :-)

   Slet
 3. Kan man bruge almindelig smør, istedet for kakaosmør? Jeg vil gerne lave kagen til min fødselsdag imorgen, og jeg har ikke tid/mulighed for at nå at anskaffe mig kakaosmør. Det samme spørgsmål ift. daddelsirup, hvis jeg ikke kan finde det hos min grønthandler?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Tine,
   Du kan godt bruge almindeligt smør i bundene. Har ikke prøvet med smør i cremen, men det burde kunne lade sig gøre. Kakaosmør smelter først ved ca. 38C, hvor smør smelter ved noget lavere temp. så det skal du være obs på i forhold til servering af kagen; at kagen ikke skal stå for varmt for længe, da cremen så vil smelte hurtigere.
   Du kan bruge tilsvarende af et flydende 'sødemiddel' i stedet for daddelsirup - fx honning eller ahornsirup.

   Slet
 4. Hej! Jeg lavede denne lækre kage igår, og den smagte fantastisk...men cremen blev alt for flydende! Hvad mon der gik galt? Den blev også glat, og ikke grynet som din ser ud til at være? Stod på køl natten over, og blev derefter pisket igennem (inden piskning var den faktisk ret stiv).

  SvarSlet