tirsdag den 3. september 2013

Morgenmad

Morgenmad - ovnbagt lakseside med tørristede pekannødder og lilla salat (lilla spidskål, figner og brombær). Luksusstart på dagen :-)

Morgenmad er formentlig det måltid folk har sværest ved at ændre på, når de starter på stenalderkost.
Da der er tradition og kultur for primært kornbaserede morgenmåltider i Danmark, er det da også brød, boller eller morgenmadsprodukter som havregryn og cornflakes de fleste er vant til at spise. At skulle skifte over til en morgenmad baseret på protein og grønt kan derfor virke svært og endda grænseoverskridende. Heldigvis kan man bryde en vane og skabe sig en ny :-)
En god overgang fra konventionel kornbaseret morgenmad til en stenalderkostinspireret kan være at vælge æg som proteinkilden. Æg kan de fleste godt få ned om morgenen og have det godt med, da æg også umiddelbart er let fordøjeligt. Spejlæg med gnavegrønt og en lille håndfuld nødder kan være en god start på dagen.
Senere hen finder de fleste det naturligt at introducere andre ting fx rester fra aftensmaden. Generelt er det en god idé at 'nulstille' sine forventninger til, hvad et måltid skal bestå af afhængigt af. hvad klokken på uret siger. Når man spiser stenalderkost bliver livet langt nemmere, når man blot fokuserer på at få god og nærende mad 3 gange om dagen og ikke hænger sig i forventninger og kotyme omkring hvad en morgenmad traditionelt set bør bestå af.

Jeg har tidligere skrevet disse blogindlæg, hvor du kan finde mere inspiration til din morgenmad (og øvrige måltider) :-)
Hvad spiser du så til morgenmad?
Morgenmad uden æg

Hvad har du fået til morgenmad i dag?

1 kommentar: