søndag den 15. september 2013

Tag på rovtur!

Kantarelfeberen ramte...

På denne årstid bugner skov og krat af supersunde spiselige sager.
Jeg var for nylig på rovtur og fandt blandt andet kantareller! Kun en håndfuld, men jeg fandt dem. 
Turde ikke plukke andre svampe - selvom der er rigeligt i skovene lige nu - da jeg ikke rigtig har forstand på hvilke, der er spiselige. 
Kantarellen er den eneste jeg lige umiddelbart kan identificere. 
Måske man skulle tage på en guidet svampetur...


Jeg fandt også havtorn ude ved stranden. 
Bærrene har en meget karakteristisk (indledende) smag, men er ellers bare sure. De skulle blive lækrere, når de har fået frost, så jeg har puttet min fangst i fryseren. Havtorn er fx lækkert i smoothie, salat, chutney, kompot, som garniture, m.fl.


Jeg fandt også hyldebær, hyben og brombær. 
Hyldebærrene kogte jeg i lidt vand, hvorefter jeg hældte saften igennem en si. Opbevar saften på frost i portioner (fx á 2,5 dl). Saften kan varmes op med diverse krydderier og sødes med fx honning. En super sund 'tonic' at styrke sig på i løbet af vinteren. 
Brombærrene brugte jeg i denne lækre marmelade - udover alle dem jeg bare spiste (hej sort tunge og ondt i maven). 

Herlighederne findes derude lige NU, så kom afsted. 
Tag familie og venner under armen, medbring bøtter, poser, saks og kniv. Og evt. vand. 
Personligt, forberedte jeg mig på at dø i skoven, da vi blev ved med at fare vild og ingen vand havde. Og det er jo dumt at tørste ihjel, som følge af en forglemmelse. Så... - be prepared ;-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar