onsdag den 5. marts 2014

Deodorant uden aluminium


Her får du opskriften på en billig deodorant UDEN aluminium. Deodoranten er nem at lave og den virker - modsat mange andre sundere deodoranter.  
I denne artikel fra Dr. Mercola kan du i øvrigt læse lidt mere om hvorfor aluminium er værd at undgå. 

Til 1 portion
100g kokosolie
25g natron (ikke bagepulver)
25g arrowroot

Natron og arrowroot blandes sammen i en skål. 
Smelt kokosolien over lav varme. 
Kokosolien blandes i de tørre ingredienser og massen piskes til den er klumpefri.
Opbevar deodoranten på rene glas med skruelåg og brug en ren ske hver gang du tager af den. 
Opbevares deodoranten ved stuetemperatur vil den være blød eller flydende (kokosolie smelter ved temperaturer over 24C), og den vil være hård, hvis den opbevares i køleskabet - en blødere deodorantmasse er nemmere at arbejde med, da den skal smøres ud under armene og ikke 'rulles' på.

OBS! Nogle mennesker oplever, at de får udslæt og irritation af deodoranten. Formodentlig er det natronen, der skaber problemet. Jeg har nedjusteret mængden af natron betragteligt i denne opskrift i sammenligning med mit oprindelige bud på 60g natron til 90g olie. Jeg har testet deodoranten i begge forhold og jeg oplever samme gode virkning med mindre natron - der er ingen grund til at bruge mere af noget end nødvendigt, så jeg anbefaler nu bare 25g til 100g olie.
Oplever du irritation og/eller udslæt bør du selvfølgelig stoppe med at bruge deodoranten.

Har du ikke mod på hjemmelavet deodorant (eller oplever du irritation) kan jeg varmt anbefale Dr. Organics deodoranter uden aluminium og parabener - som rent faktisk virker og findes i flere lækre duftvarianter :-D

Indkøb
Kokosolie fra Viivaa
Arrowroot powder fra Viivaa
Dr. Organic deodorant med Tee Tre Oil fra Helsebixen


-Indlægget indeholder affiliatelinks-

3 kommentarer:

 1. Tak for anbefaling af Dr. Organics - jeg har prøvet med den hjemmelavede udgave med kokosolie, natron og arrowroot (og tetræolie), men udover at jeg tror jeg ikke tåler natron for godt, så synes jeg desværre heller ikke det kunne holde lugten væk en hel dag. Så nu har jeg bestilt 3 forskellige Dr. Organics deoer, og håber de duer :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heidi,
   Velbekomme :-) Kokosdeoen virker super godt på mig ift. lugt - den kan nærmest holde flere dage (måske ikke så lækkert ;-)), men jeg får hudirritation af den ved længere tids brug. Så jeg er blevet rigtig glad for Dr. Organics deodoranter, som er de absolut bedste 'sunde' deodoranter,
   Mvh. Sabine

   Slet
 2. Hej Sabine
  Hvorfor putter du Arrowroot i opskriften og hvad gør den godt for?
  Tak :-)
  Hilsner Hanne

  SvarSlet