mandag den 24. marts 2014

Gurkemejepasta med chili


Gurkemeje er smukt, gurkemeje er sundt - derfor spiser vi det året rundt! 
Eller - det bør vi i hvert fald ;-)
Gurkemeje har en lang række positive egenskaber for kroppen fx antiinflammatoriske, fordøjelsesfremmende, afgiftende (gurkemeje understøtter leveren i dens forskellige afgiftningsfaser) + næsten uendeligt mange flere gode egenskaber. Det er bare med at komme i gang med at spise det!
Gurkemejes gode egenskaber og optagelighed forstærkes ifm. opvarmning og fedttilsætning - du får altså mere ud af at spise denne pasta end blot at strø gurkemejepulver på dit kolde stykke laks.

Mange tænker gurkemeje som et smagsløst farvestof, som egentligt bare bruges til at farve karry gul med, men gurkemejeroden er faktisk et selvstændigt krydderi med sin egen karakteriske, omend milde, smag. Smager helt vildt godt på fx fisk, skaldyr og æg. 

Jeg smagte for første gang gurkemejepasta hos min veninde og kollega Charlotte, hvis originale opskrift du finder her - jeg har ladet mig inspirere :-)

Til cirka 3 dl pasta
60g stødt gurkemeje
200g vand
60g koldpresset eller mekanisk presset olivenolie
1 tsk. (med top) chilipulver (kan udelades, hvis du ikke ønsker det stærkt)

OBS! Gurkemeje er meget stærkt farvende så pas på overfladerne i dit køkken og pas på dit tøj
 
Bland alle ingredienserne sammen i en gryde og rør massen glat. 
Kog blandingen op over medium varme, under konstant omrøring. 
Når massen begynder at tyknes og bliver mere som en pasta (som fx rød karry pasta) tages den af varmen. Det tager kun få minutter at lave pastaen.
Hæld gurkemejepastaen på et skoldet glas og 'bank' glasset ned i bordet et par gange, så eventuelle luftlommer i pastaen forsvinder. For ekstra konserverende effekt kan toppen af pastaen dækkes med et tyndt lag olivenolie - mere olie kan hældes på hver gang, der tages af pastaen. 
Holdbarheden vil på denne måde være meget lang, når opbevaret i køleskab.

Spis pastaen på fisk, skaldyr, æg, kylling, grøntsager, avocado, i gryderetter, i dips og dressinger - mulighederne er mange :-)


’The Paleo Food Club’ er medlemsklubben for dig, der vil spise lækker, sund og nærende mad uden gluten, mejeriprodukter, sukker og unødvendig kemi.
Læs mere om klubben her - tilmeld dig her 
Få nyt om klubben direkte i din indbakke - tilmeld dig her 


Få eBogen 'Sommermad' gratis! Tilmeld dig nyhedsbrevet nedenfor.
http://eepurl.com/YbvRH

2 kommentarer:

 1. Hej Sabine :) Hvor køber du gurkemeje henne?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ditte,
   Jeg køber det i større portioner fra England eller Helsam. Økologisk gurkemeje kan som regel fås i de fleste helsekostbutikker - eller prøv www.asaspice.dk - de har mange lækre krydderier. Ellers har supermarkeder eller butikker som Tiger det også normalt :-)
   Mvh. Sabine

   Slet