fredag den 19. december 2014

After 8


Jeg ELSKER 'After Eight' - haps for en lækker julechokolade. Man kan selvfølgelig få dem året rundt, men de hører sig under alle omstændigheder julen til i min bog. Her får du min opskrift på 'After 8'-kugler, der smager som den ægte vare (måske endda lidt bedre? Der er i hvert fald mere af det lækre pebermyntefyld!) :-) Udover at smage godt har pebermynte også andre gode egenskaber - det virker fx luftdrivende og kan afhjælpe oppustede maver (som man måske har tendens til at få, når man har spist lidt for mange julegodter og store måltider). Så ja, det er vel grønt lys for at afslutte sine måltider med lidt pebermynteslik (i hvert fald i julen) ;-)
Opskriften er fra min eBog 'Julens bedste opskrifter'.

Mangler du inspiration til flere juleopskrifter uden korn, mælk og hvidt sukker? eBogen 'Julens bedste opskrifter på bagværk, konfekt og knas' kan købes for kun kr. 100 (normalpris kr. 125) hele november måned 2015 - køber du 'Julens bedste opskrifter' får du et eksemplar af 'Sabines Jul' med helt gratis :-) Send din bestilling til mail@sabinemurati.dk

Til 10-15 kugler
175g kokossmør
75g kokosolie
50g mild honning
20-30 dråber æterisk pebermynteolie (til fødevarebrug)
100g mørk chokolade fx 92% Vivani

Kombiner kokossmør og kokosolie i en gryde og smelt det sammen under omrøring over meget lav varme (det brænder lynhurtigt på).
Når kokosblandingen er smeltet sammen, tages gryden af varmen og honningen røres i. Til sidst smages til med pebermynteolie. Start med 20 dråber og vurder derefter, om du synes, at der skal mere i. 
Stil blandingen på køl og lad den stivne. Rør i blandingen hvert 15. minut den første time, således at honningen ikke bundfælles. 
Når blandingen er blevet hård, bruges en ske til at 'grave' passende klumper af massen, som trilles til kugler. Kokosprodukter smelter generelt ved 24C, så der skal trilles hurtigt, da varmen fra dine hænder ellers vil smelte massen. 
Læg de færdigtrillede kugler på et bagepapirsbeklædt skærebræt eller en bageplade (de må ikke røre hinanden) og kom dem i fryseren. 
Når kuglerne er frosne og hårde, smeltes den mørke chokolade over vandbad eller i en kasserolle over meget lav varme. Lad chokoladen køle lidt af. 
Overtræk de frosne pebermyntekugler med den mørke chokolade og læg dem tilbage på bagepapiret. Stil kuglerne på køl indtil chokoladen er stivnet. 
Opbevar kuglerne på køl i en kagedåse eller et lukket glas, hvor holdbarheden vil være en uges tid. Kuglerne kan i øvrigt sagtens fryses, hvorved holdbarheden vil være flere måneder.  

Indkøb
Kokossmør fra Viivaa
Mild kokosolie fra Viivaa
Mørk chokolade - 92% Vivani - fra Viivaa

 'The Paleo Food Club' 
Paleoorienteret medlemsklub - åbner i det nye år! 

Få nyt om klubben direkte i din indbakke - tilmeld dig her 

Du kan læse mere om klubben og dens indhold her :-) Få eBogen 'Sommermad' gratis! Tilmeld dig nyhedsbrevet nedenfor.http://eepurl.com/YbvRH


-Indlægget indeholder affiliatelinks-

1 kommentar:

  1. Sjovt, for mig vil after 8 altid være en nytårs ting. Som barn var de altid på bordet nytårsaften, og pga. Uret troede jeg at de var specielt til nytår 😉

    SvarSlet