fredag den 13. februar 2015

Fastelavnsboller


Jeg har rygende travlt med at lave materiale til 'The Paleo Food Club' for tiden, så det bliver desværre ikke til så mange opskrifter på bloggen. Det skal dog gerne blive bedre i tiden fremover :-) Hvorom alting er, har man vel aldrig for travlt til en fastelavnsbolle - særligt, når der er tale om en variant med sprød bolle, blød kokoscreme og frisk frugt.

Jeg fik lavet 4 meget store boller + en lille muffinformbolle ud af opskriften. Jeg vil anbefale, at du deler dejen op i 6 lige store boller i stedet.

150g mandelmel
20g fedtreduceret mandelmel 
30g FiberHUSK
40g kokospalmesukker
100g klaret smør, smeltet
2 dl vand
2 æg
2 knsp. havsalt
1 tsk. vanillepulver

Bland mandelmel, fedtreduceret mandelmel, FiberHUSK, kokospalmesukker, havsalt og vanillepulver godt sammen og sørg for, at der ikke er klumper i blandingen. Tilsæt æg og vand og rør godt rundt. Til sidst tilsættes det smeltede smør. Rør dejen sammen og lad den stå et par minutter. Rør dejen igennem en sidste gang.
Klat dejen ud på en bagepapirsbeklædt bageplade i 6 lige store klumper. 
Brug bagsiden af en spiseske, som dyppes i vand, til at gøre bollerne ensartede, afrundede og glatte. Bollerne skal i øvrigt være relativt flade - ca. 2cm høje.
Jeg bagte bollerne på 260F convection hvilket er tilsvarende 125C varmluft i 90 minutter. Bager du 6 boller i stedet for 4 bør du holde øje med bollerne allerede efter 60 minutter.
Lad de færdigbagte boller køle af på en rist. 

Kokoscreme
2 ds. kokosmælk - kun 'den fede del' (stil 2 dåser kokosmælk (kun bestående af kokos og vand) på køl i min. 8 timer. Dåsernes indhold deler sig nu i en vandet og en fast, fed del. Det er den faste, fede del, der skal bruges i denne opskrift. Den vandede del kan bruges i gryderetter, supper eller smoothies).
1-2 spsk. lys, koldslynget honning eller efter smag
1 knsp. vanillepulver

Med en håndmixer piskes den fede kokoscreme fra 2 dåser kokosmælk sammen med honning og vanille. Kokoscremen bliver ikke helt så luftig som flødeskum. Konsistensen kan bedst beskrives som 'tung flødeskum'. Når kokoscremen er færdigpisket fordeles den i de 6 afkølede fastelavnsboller.

Ovenpå kokoscremen kan lægges bær eller frugt efter ønske. Revet mørk chokolade kan også være lækkert. Eller måske et drys lakrids. Mulighederne er mange :-)

Bollerne kan drysses med kokosmelis eller revet mørk chokolade. Kokosmelis laves ved at male kokospalmesukker i en kaffemølle til konsistens á la flormelis.

Har du i øvrigt brug for lidt inspiration til guf til fastelavnsriset kan du få gode idéer her

Indkøb
Mandelmel fra Viivaa
Fedtreduceret mandelmel fra Funktionel Mad fra Viivaa
Kokospalmesukker fra Viivaa
FiberHUSK fra Viivaa
Vanillepulver fra Viivaa


'The Paleo Food Club' 
Paleoorienteret medlemsklub - åbner d. 1. marts!
Få nyt om klubben direkte i din indbakke - tilmeld dig her 
Du kan læse mere om klubben og dens indhold her :-)

Få eBogen 'Sommermad' gratis! Tilmeld dig nyhedsbrevet nedenfor.
http://eepurl.com/YbvRH

-Indlægget indeholder affiliatelinks-

Ingen kommentarer:

Send en kommentar