onsdag den 25. marts 2015

Chokoladetrøfler


Jeg bliver nødt til at komme med en advarsel. Hvis du er vild med chokolade, bør du vide, at du er ved at udsætte dig selv for en seriøst vanedannende opskrift ;-) Fløjlsbløde chokoladekugler, der smelter på tungen - de er vanvittigt gode! Opskriften er fra min eBog 'Julens bedste opskrifter på bagværk, konfekt og knas', som indeholder over 40 opskrifter på helt klassiske såvel som nyere fortolkninger af julebag, konfekt og knas (der SAGTENS kan spises hele året i øvrigt :-)).   

- TILBUD - TILBUD - TILBUD - TILBUD - TILBUD - TILBUD - TILBUD -
Køb 'Julens bedste opskrifter på bagværk, konfekt og knas' for kun kr. 100 (normalpris kr. 125) hele november måned 2015  OG få et gratis eksemplar eBogen 'Sabines Jul' med :-) Send din bestilling til mail@sabinemurati.dk


Til ca. 30 trøfler 
2 dl kokosmælk ’den fede del’ (stil 1 dåse kokosmælk (kun bestående af kokos og vand) på køl i min. 8 timer. Dåsens indhold deler sig nu i en vandet og en fast, fed del. Det er den faste, fede del, der skal bruges i denne opskrift. Den vandede del kan bruges i gryderetter, supper eller smoothies).
200g mørk chokolade fx 92%
40g klaret smør eller kokosolie (gerne uden smag)
1 tsk. vanillepulver
Evt. lidt honning til at søde massen
Kakaopulver og/eller kakaonibs til at trille trøflerne i


Varm den fede kokosmælk op til lige under kogepunktet i en lille kasserolle.
Hæld den varme kokosmælk over i en skål og put chokolade, smør og vanille ned i kokosmælken. Rør godt rundt i blandingen til alt er blandet jævnt og du står med en fed og skinnende chokoladecreme. Smag evt. til med lidt honning.
Hæld chokoladecremen op i et bagepapirsbeklædt fad og stil det på køl i min.   6 timer eller indtil trøffelmassen er fast.
Den nemmeste måde at få trillet trøflerne på, er at skære massen i firkanter og hurtigt trille/modelere hver firkant til en lidt ujævn kugle – det skal gå hurtigt, da varmen fra dine hænder får dem til at smelte.
Tril kuglerne i kakaopulver eller kakaonibs og opbevar dem på køl i en kagedåse. Holdbarheden er vel en uges tid, men det er egentlig en ganske hypotetisk antagelse, da jeg ikke har erfaring for, at trøflerne holder længere end max. et par dage ;-) 


Indkøb 
Kokosmælk uden stabilisatorer, e-numre osv. fra Viivaa
Vivani 92% mørk chokolade fra Viivaa
Kokosolie uden smag fra Viivaa
Vanillepulver fra Viivaa
Kakaopulver fra Viivaa
Kakaonibs fra Viivaa 

’The Paleo Food Club’ er medlemsklubben for dig, der vil spise lækker, sund og nærende mad uden gluten, mejeriprodukter, sukker og unødvendig kemi.
Læs mere om klubben her - tilmeld dig her 
Få nyt om klubben direkte i din indbakke - tilmeld dig her 


Få eBogen 'Sommermad' gratis! Tilmeld dig nyhedsbrevet nedenfor.
http://eepurl.com/YbvRH


-Indlægget indeholder affiliatelinks-

Ingen kommentarer:

Send en kommentar