søndag den 29. marts 2015

Påskeæg med citronmarcipan


Ifølge en testsmager skulle dette være den bedste marcipan vedkommende nogensinde har smagt - saftig, sød og syrlig. Omsluttet af en knasende skal af mørk chokolade skulle der alt i alt være tale om det perfekte påskeæg :-D Det er selvfølgeligt heller ingen sag at trylle lækkerier frem, når råvarerne er i orden. Brug lækre mandler (Nøddebazaren leverer varen!), god mørk chokolade og saftige citrusfrugter og hør englene synge foråret ind :-)
I stedet for kun at bruge revet citronskal har jeg til marcipanen brugt revet citron. En økologisk citron vaskes og kommes i fryseren. Den frosne citron rives efterfølgende (jeg skar citronen ultratyndt på mit mandolinjern) og på den måde kan både skal, den hvide (super sunde) hinde og det saftige frugtkød bruges i opskrifter. 

Til 4 påskeæg
125g mandelmel
50g kokospalmesukker
25g revet økologisk citron
Saften af 1/2 citron
1/2 tsk. vanillepulver
1 knsp. havsalt
100g mørk chokolade fx Vivani 92%
Evt. økologisk citronskal til pynt

Start med at male 125g mandler til fint mel i en kaffemølle. Vil du have et hvidt mandelmel skal mandlerne smuttes og tørres (lufttørre over flere dage eller i ovnen på 100C til tørre), inden de males til mel. 
Mal ligeledes kokospalmesukkeret til 'flormelis' i kaffemøllen. 
Bland alle ingredienserne i en skål og ælt marcipanen sammen. Er marcipanen for våd kan du spæde til med mandelmel. Eller citronsaft, hvis den er for tør. 
Form marcipanen til 4 æg og læg dem på køl eller frost i en lukket beholder i et par timer. De kolde æg er langt nemmere at overtrække med chokolade.
Smelt den mørke chokolade over vandbad og overtræk påskeæggene. 
Dekorer evt. æggene med udskåret citronskal, mens chokoladen stadig er flydende (hvis æggene er frosne, stivner chokoladen hurtigt). 
Opbevar æggene på køl hvor holdbarheden vil være en uges tid. 

Indkøb
Mandler fra Nøddebazaren
Kokospalmesukker fra Viivaa
Vanillepulver fra Viivaa
Mørk chokolade 92% fra Viivaa


’The Paleo Food Club’ er medlemsklubben for dig, der vil spise lækker, sund og nærende mad uden gluten, mejeriprodukter, sukker og unødvendig kemi.
SPAR 25% PÅ DIT MEDLEMSKAB FOR ALTID OG FÅ MINE EBØGER GRATIS!
MELD DIG IND INDEN 1. APRIL OG BETAL KUN KR. 149 PR. MÅNED :-)
Læs mere om klubben her - tilmeld dig her 
Få nyt om klubben direkte i din indbakke - tilmeld dig her 


Få eBogen 'Sommermad' gratis! Tilmeld dig nyhedsbrevet nedenfor.
http://eepurl.com/YbvRH


-Indlægget indeholder affiliatelinks-

Ingen kommentarer:

Send en kommentar