torsdag den 10. december 2015

Marcipankugler med smag af kaffe og rom


Jeg er en af de få, der ikke drikker kaffe. Jeg elsker duften og for så vidt også smagen - så længe det ikke skal drikkes ;-) I disse konfekttider lå en god gang marcipan med kaffesmag altså lige til højrebenet. Der røg også lidt rom in the mix, men det kan sagtens udelades. 
 
JUL UDEN GLUTEN, LAKTOSE, HVIDT SUKKER OG E-NUMRE :-)
Ønsker du inspiration til en sundere jul uden gluten, laktose, hvidt sukker og e-numre - men med masser af lækkerier og god smag? Så har jeg flere opskrifter i ærmet til dig i min eBog 'Julens bedste opskrifter 2015' :-) 
Bogen indeholder over 65 opskrifter på sundere julelækkerier og kan købes for kr. 149 - skriv til mail@sabinemurati.dk. Du kan læse mere om bogen her
 
**FÅ BOGEN TIL KUN KR. 99 - SPAR KR. 50!**
'Julens bedste opskrifter 2015' er månedens tema i 'Den Sunde Madklub'
Bliv medlem og få bogen + madplaner, indkøbslister m.m. for kun kr. 99 :-)
OBS! Der er ingen binding på medlemskabet - er det ikke noget for dig, skal du blot melde dig ud inden månedens udgang. Men jeg vil selvfølgelig gøre alt hvad jeg kan for, at du får lyst til at blive  ;-)
Læs mere om klubben her  

Og nu til opskriften på marcipankuglerne :-)

Til 10-15 marcipankugler
200g marcipan - fx denne
3-4 tsk. god instant kaffe
2-3 spsk. rom
2 spsk. ahornsirup 
100g mørk chokolade fx Vivani 92% til overtræk
Evt. hele kaffebønner til pynt

Opløs instantkaffen i rom og ahornsirup. 
Findel marcipanen i en skål - bare brug fingrene. 
Hæld 'kaffesiruppen' over marcipanen og ælt sagerne godt sammen. 
Smag marcipanen til - måske mangler der mere kaffe- eller romssmag - eller måske lidt mere sirup. Marcipanen skal være let bitter, men stadig i balance med det søde. Tril marcipanen til mundrette kugler. 
Smelt den mørke chokolade over meget lav varme i en gryde eller over vandbad og overtræk kuglerne. 
Læg de chokoladeovertrukne marcipankugler på en bagepapirsbelagt tallerken. Pynt evt. hver kugle med lidt kaffebønner og stil kuglerne på køl, til chokoladen er stivnet. Opbevar konfekten i en lukket beholder på køl, hvor holdbarheden vil være en uges tid. 

Gratis julekalender
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få hver dag indtil d. 24. december en lækker opskrift i din indbakke :-) Du kan læse mere om julekalenderen her
Tilmeld dig julekalenderen og nyhedsbrevet her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar